Nieuws
Eigenaar Voorlei (Schakenbosch) verdedigt bomenkap

De kap van 230 bomen op landgoed Voorlei – het voormalige Schakenbosch – is nodig om populieren die niet langer veilig zijn weg te halen, en voor de beplanting van hoogwaardiger boomsoorten zodat de ‘groene’ kwaliteit van het landgoed omhoog gaat. Dat heeft de eigenaar van het landgoed bekend gemaakt. De kap zal op vier plekken plaatsvinden: langs het ‘Zwarte Pad’, een dwarspad op de Lijtweg, een bosperceel nabij Vlietzicht en tenslotte langs de Frekeweg. Voor elke gekapte boom zal er een nieuwe boom worden geplant. De kap zal begin volgend jaar plaatsvinden. Inmiddels is ook duidelijk geworden dat Voorlei wordt bevolkt door verschillende vleermuizenpopulaties. Er zijn speciale kasten geplaatst om de populaties tijdens de bouw van 325 woningen op het terrein een veilige verblijfplaats te geven.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter