Nieuws
Uitstel bouw Damcentrum Leidschendam

De bouw van 157 woningen in het Damcentrum is voorlopig uitgesteld. De ontwikkelaars/bouwers Schouten&DeJong BPD hebben de gemeente gevraagd de benodigde bouwgrond dit jaar niet te hoeven afnemen, zoals was afgesproken. Dat hebben B&W de gemeenteraad bericht.

Het gaat dan om drie bouwprojecten: Leysche Hof (100 woningen Landscheidingstraat), Schoorlaan (22 woningen) en Rijnlandstraat-Noord (35 woningen). Voor de bouwprojecten zijn ook nog geen omgevingsvergunningen aangevraagd. Wat Rijnlandstraat-Noord betreft lopen onderhandelingen tussen de gemeenten en de ontwikkelaars/bouwers over de bouw van een ondergrondse parkeergarage voor 42 auto’s.

De betrokken partijen hebben afgesproken dat de bouwgrond dit jaar niet meer afgenomen hoeft te worden. In oktober vallen definitieve besluiten. De gemeente werkt met de ontwikkelaars/bouwers samen in de V.O.F. Damcentrum waarin de gemeente een aandeel van 50 procent heeft. De ontwikkelaars/bouwers moeten bouwgrond van de gemeente in een afgesproken ritme afnemen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter