Nieuws
Voetbalweekeinde vooraf

Voor drie van de vijf lokale voetbalclubs start de competitie; alleen zondag hoofdklasser RKAVV is al even bezig. En de VV Wilhelmus mag niet spelen van de KNVB.

Zaterdag eerste klasser Forum Sport start op eigen terrein tegen SHO uit Oud-Beijerland. De twee ploegen ontmoetten elkaar vorig seizoen ook. Toen werd het in Voorburg 1 – 1. SHO werd uiteindelijk derde, pakte een periodetitel en ging voor promotie. Maar die loep men mis. Forum Sport belandde op een vijfde stek. Trainer Bas Steffens vertrok, zijn assistent Dennis den Turk nam het over. Doel voor dit seizoen: bij de eerste vijf eindigen en een prijs pakken. Het duel in Voorburg start om 14.30 uur.

Zaterdag vierde klasser SEV trapt de competitie op eigen veld af tegen Graaf Willem II VAC uit Den Haag. De bezoekers zijn uit de derde klasse gedegradeerd en willen nu proberen verloren terrein terug te winnen. SEV gaat voor de zoveelste keer voor promotie naar de derde klasse, iets dat vorig seizoen in de nacompetitie misliep. Ook hier een nieuwe trainer: Denis Luhulima werd vervangen door Kenneth Soechit. Aftrap 14.30 uur.

Op zondag had de VV Wilhelmus het nieuwe voetbalseizoen op eigen veld moeten starten tegen HMSH uit Den Haag. Beide ploegen troffen elkaar vorig seizoen in de halve competitie om promotie vanuit de derde naar de tweede klasse. Ze kwamen toen tegen elkaar uit bij HMSH. Daar won de VV Wilhelmus met 0 – 3. Nu valt de competitiestart echter in het water omdat er tegen HMSH een onderzoek loopt van de tuchtcommissie bij de KNVB. Aanleiding is het staken van het bekerduel Delta Sport – HMSH op zaterdag 14 september nadat er op het veld een massale vechtpartij tussen spelers was uitgebroken. Wanneer VV Wilhelmus wel tegen HMSH gaat spelen, is nog onbekend.

In zondag 3B moet Stompwijk’92 op bezoek bij het Haagse WIK. Zoals bekend degradeerden de Stompwijkers vorig seizoen via de nacompetitie uit de tweede klasse, waar zij één seizoen in speelden. Nu gaat men met een nieuwe oefenmeester – Patrick Kamperveen volgde Erik van Manen op – proberen op het tweede klasse niveau terug te keren. WIK pendelt al seizoenen lang tussen de derde en vierde klasse. De bal gaat om 14.00 uur rollen.

RKAVV mag al voor de vierde keer aan de bak. Tot nu toe haalden de mannen van trainer Maurizio Ceccucci één punt uit drie duels. Men staat daarmee voorlaatste (15e). De tegenstander zondag is het Rotterdamse VOC, een promovendus. De bezoekers staan zestiende met nul punten uit drie wedstrijden. Doelsaldi: -5 bij RKAVV, -6 bij VOC. Kortom, en dat erkennen ze bij RKAVV ook, nu al een echte ‘degradatiekraker’. De vraag is wel met welke formatie de Leidschendammers gaan spelen nu trainer Maurizio Ceccucci zijn ongenoegen heeft geuit over hetgeen zijn spelers tot nu toe binnen de lijnen presteerden. De scheids fluit om 14.00 uur het beginsignaal voor deze ontmoeting.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter