Activiteiten
Vol filmprogramma bibliotheek

De Bibliotheek aan de Vliet vertoont in oktober in samenwerking met Theater Ludens in Voorburg en het Filmhuis Rijswijk zes films.

Programma Theater Ludens:

Midnight in Paris (Lezing en film). Een aankomend schrijver is met zijn rijke verloofde op vakantie in Parijs. Hij is meteen verliefd op de stad, maar twijfelt aan zijn uitgestippelde toekomst. Tot zijn verbazing en geluk belandt hij ’s nachts in het Parijs van de jaren twintig van de twintigste eeuw. Kunsthistorica Anne Marie Boorsma houdt een lezing voorafgaand aan de film. Donderdag 31 oktober. Lezing 14.30 uur; film 15.15 uur.

Green book. In 1962 komt een blanke uitsmijter in dienst als chauffeur en lijfwacht van de zwarte pianist Don Shirley. Tijdens een tournee door de zuidelijke staten van de VS krijgen ze te maken met racisme en hun onderlinge tegenstellingen. Donderdag 31 oktober, 20.00 uur.

Programma Filmhuis Rijswijk:

Green book. In 1962 komt een blanke uitsmijter in dienst als chauffeur en lijfwacht van de zwarte pianist Don Shirley. Tijdens een tournee door de zuidelijke staten van de VS krijgen ze te maken met racisme en hun onderlinge tegenstellingen. Dinsdag 1 oktober, 14.00 uur.

Beautiful boy. Wanneer een journalist ontdekt dat zijn 18-jarige zoon verslaafd is aan crystal meth doen hij en de andere gezinsleden er alles aan om hem weer clean te krijgen. Dinsdag 8 oktober, 14.00 uur.

Nos batailles. Olivier heeft een drukke baan en besteedt daarnaast veel tijd aan het vakbondswerk. Wanneer zijn vrouw plotseling verdwijnt, moet hij de zorg voor hun twee jonge kinderen op zich nemen. Dinsdag 15 oktober, 14.00 uur.

Capharnaüm. De 12-jarige Zain is het oudste kind van een Syrisch vluchtelingengezin dat illegaal in Beiroet woont. Wanneer zijn zusje wordt uitgehuwelijkt aan een oudere man, loopt hij woedend weg en leeft op straat. Dinsdag 22 oktober, 14.00 uur.

A star is born (Lezing en film). Jackson, een countryzanger wiens carrière op zijn retour is ontmoet Ally, serveerster en singer-songwriter en raakt onder de indruk van haar talent. Zaterdag 26 oktober. Lezing 13.00 uur; film 14.00 uur.

Un amour impossible. Hoewel Philippe en Rachel een kortstondige, intense liefde beleven, weigert hij met haar te trouwen, maar krijgen ze toch samen een dochter. Rachel voedt haar dochter alleen op. Dinsdag 29 oktober, 14.00 uur.

Uw toegangskaartjes voor Theater Ludens koopt u via de site van het theater of aan de kassa aldaar, voor Filmhuis Rijswijk via www.bibliotheekaandevliet.nl/films of aan de balie in de bibliotheek.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter