Nieuws
Voorburgse musea bundelen krachten

De Voorburgse musea Huygens Hofwijck en Swaensteyn bundelen de krachten binnen één organisatie. De beide musea werken sinds eind 2017 al intensief samen. Binnenkort worden de gezamenlijke toekomstplannen openbaar gemaakt.

Door de krachten te bundelen denken de musea de beschikbare tentoonstellingsruimte efficiënter te kunnen benutten. Bovendien kunnen kosten gedrukt worden. Nu vindt alleen een onderlinge afstemming van activiteiten plaats. Er is echter geen sprake van een permanente inhoudelijke en organisatorische samenwerking. Die komt er nu wel.

De musea hebben nu elk een eigen bestuur. De directeur is wel dezelfde: Peter van der Ploeg. Ook een deel van zijn staf werkt voor beide musea. Die staf bestaat bij Museum Swaensteyn uit vier mensen, bij Huygens Hofwijck uit zeven. Ook het aantal vrijwilligers verschilt: Swaensteyn 33, Hofwijck 77 (inclusief tuinploeg).

Beide musea krijgen subsidie van de gemeente. De bezoekersaantallen stijgen. Beiden maken een bescheiden winst. Jaren geleden opperde Museum Swaensteyn de gedachte te verhuizen naar Huize Swaensteyn (nu zetel van de gemeenteraad). Door die verhuizing, inclusief een flinke opknapbeurt van Huize Swaensteyn, wilde men de toekomst veilig stellen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter