De eerste volle Vlietdag betekende topdrukte in Leidschendam. In de Damlaan trok de braderie veel bezoekers, net als de evenementen rond de Sluis. Op het water voer een rondvaartboot met gasten heen en weer. Veel rustiger was het vroeg in de middag in Voorburg. In de muziektent in Vreugd en Rust speelde een jeugdorkest voor een handvol familieleden. Aan de Vliet zaten leden van de Haagse Modelbouwclub verveeld in hun kraampjes over het water te staren. Daar wat kinderen die in een opblaasbare bal rond dolden.

Vandaag, zondag is de tweede van de Vlietdagen. Op het programma staan onder meer het stadsontbijt, een oldtimershow in de Voorburgse Herenstraat en een kleine braderie in de Franse Kerkstraat. Hoogtepunt wordt de Kids Heroes Fun Cruise tussen Voorburg en Leidschendam. De eerste drie edities trokken honderden vrolijke kinderen naar de kades van Leidschendam en Voorburg. Om de pret te verhogen is er nu een podium bij The  River in Voorburg waar om 13.30 een groot kinderfeest losbarst met live kids muziek.

Om 14.00 komt de grote vloot voorbij varen en kunnen de kinderen zwaaien naar de meer dan 20 kinderhelden. Dat zijn helden van nu zoals Buurman en Buurman en Shaun het Schaap, maar ook kinderhelden van toen zoals Popeye, Snoopy en Tom & Jerry, zodat het ook voor de ouders en grootouders een feest der herkenning wordt.

Om 14.30 uur start in Leidschendam voor de wachtende kinderen de interactieve Kids Heroes Fun Show op het grote podium voor de kerk en rond 15.00 uur arriveert de vloot dan in het Sluisgebied van Leidschendam. Daar gaan de kinderhelden aan wal en richting het grote podium waar ze door de burgemeester uitgezwaaid zullen worden. Het gehele programma voor vandaag is te vinden op www.vlietdagen.nl (foto’s Ot Douwes e.a.)

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter