Nieuws
Voetbalweekeinde: Matige start

De lokale voetbalteams zijn de competitie matig gestart. Twee kleine zeges, een kleine nederlaag en een duel dat niet door ging. RKAVV, bezig aan de vierde competitieronde, boekte een dikke overwinning in een duel dat nu al als degradatiekraker werd omschreven. De zege kreeg overigens pas gestalte in de laatste vijf minuten.

Forum Sport – SHO 4 – 2

In de eerste helft was er niet bepaald sprake van sprankelend voetbal. Twee ploegen die goed combineerden, maar niet echt tot kansen kwamen. Forum Sport was wat meer in balbezit en SHO loerde op de counter. Halverwege de eerste helft een snelle uitbraak van SHO, maar het doelpunt dat hieruit volgde werd door de goed leidende scheidsrechter Omar Moussaoui geannuleerd wegens buitenspel.

Na bijna een half uur spelen een verre uittrap van doelman Justin van Look van de thuisploeg. Forum Sport-spits Luuk Goedbloed nam de bal goed mee en schoot hard achter doelman Peter Konings binnen: 1-0. Vlak voor rust moest verdediger Sebastiaan van Beek aan de noodrem trekken bij een doorgebroken SHO-speler. Net buiten het strafschopgebied en met een vrije trap op de zestien en ‘slechts’ geel kwamen Forum Sport en Sebastiaan van Beek er goed vanaf. Uit deze vrije trap werd de bal door Justin van Look uit het doel gestompt.

In de rust was er de mogelijkheid voor trainer Dennis den Turk om de accenten wat te verleggen. Middenvelder Tom Bijen werd gewisseld voor Hugo van Diepenbeek. Met deze wissel kwam er wat meer balans in het elftal. Forum Sport kreeg wat meer kansen en uit één van die mogelijkheden nam Hugo van Diepenbeek een voorzet van Jeroen Reinkink ineens op de slof. Maar de bal vloog over het SHO-doel. In de 66e minuut kwam SHO op gelijke hoogte. Een voorzet vanaf links werd hard ingekopt door Ricky Bokhoven: 1-1.

Een minuut later een doelpunt aan de andere kant. Luuk Goedbloed speelde zich links voor het doel vrij en schoot beheerst in de verre hoek: 2-1. Tien minuten voor tijd was het opnieuw Ricky Bokhoven die voor SHO scoorde. Een slimme lob belandde over de Forum Sport-doelman tegen de touwen: 2-2.

En waar de toeschouwers tegen het einde van de wedstrijd er vanuit gingen dat het een gelijkspel zou worden, trok Forum Sport in de laatste minuten de wedstrijd alsnog naar zich toe. De prima spelende Luuk Goedbloed bracht Brian de Jong in de 88ste minuut in stelling. De Jong rondde bekwaam af: 3-2. Kort daarop kreeg een speler van SHO rood. De wedstrijd was echter nog niet gedaan. Marc du Chatinier deed nog van zich spreken. Na een mooie solo legde hij in de 94ste minuut de bal af op Eduardo Saurwalt, die de 4-2 eindstand op het bord bracht.

Overige uitslagen:

SEV – Graaf Willem II VAC 2 – 1 (9e Martijn Kersten, 90e Martijn Kersten). De bezoekers scoorden in de 91ste minuut nog tegen maar die treffer kwam te laat om de zege van SEV nog in gevaar te brengen.

RKAVV – VOC 4 – 1 (5e Jedsel Marken, 12e Justin van Rijswijk, rust 2-1, 88e Zakaria Amrani, 93ste Lovette Felicia).

WIK – Stompwijk’92 2 – 1 (28e Nick van den Bosch 0 – 1. WIK scoort kwartier voor tijd de winnende treffer).

VV Wilhelmus – HMSH niet gespeeld door KNVB-onderzoek naar gedrag HMSH bij bekerduel tegen Delta Sport.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter