De wethouders Nadine Stemerdink en Astrid van Eekelen hebben even de handen uit de mouwen gestoken in park Vreugd en Rust. Dat gebeurde in het kader van de World Cleanup Day.

Samen met Recycle Warrior/kunstenaar Patrick de Leede hebben de wethouders een robot gemaakt van zwerfafval. Astrid van Eekelen: ,,Met deze actie willen we laten zien wat er mogelijk is met het hergebruik van goederen. We gooien veel te veel spullen weg die nog prima bruikbaar zijn. We gaan voor een duurzame samenleving en daar hebben we de inzet van alle inwoners voor nodig. Dus voordat u wat weggooit, denk nog twee keer na of het toch niet kan worden gerepareerd of dat er iets anders van kan worden gemaakt.” De robot waar de wethouders aan mee hebben gewerkt is binnenkort te bezichtigen op het gemeentehuis in Leidschendam.

Nadine Stemerdink: ,,Eigenlijk is het elke dag World Cleanup Day. We zijn met elkaar verantwoordelijk voor schone en leefbare wijken. Vooral het plastic ligt letterlijk overal. Het is mooi om te zien hoeveel inwoners met elkaar aan de slag zijn om zwerfvuil in hun straat op te ruimen.” (foto gemeente LV)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter