B&W hebben besloten een groot aantal investeringen van dit jaar door te schuiven naar 2020. Mede daardoor slaagt men erin het tekort op de begroting van dit jaar, dat op 7,9 miljoen euro stond, terug te dringen naar 6,3 miljoen euro.

Dat blijkt uit de zogenoemde Tweede tussentijdse rapportage die wethouder Jan-Willem Rouwendal (financiën) aan de gemeenteraad heeft gezonden. Door het faseren van de investeringen bespaart Rouwendal 700.000 euro aan kapitaallasten.

De investeringen die verschoven zijn betreffen onder andere de bereikbaarheid van Stompwijk (4,7 miljoen euro), onderwijs huisvesting (4,3 miljoen euro) en rioolvervanging (5,3 miljoen euro).

Bij de onderwijs huisvesting betreft het nieuwbouw voor de basisscholen De Trampoline Leidschendam, de Wegwijzer Leidschendam en Pius X Voorburg. Bij de rioolvervanging gaat het om de Strabolaan en omgeving Voorburg, de laagbouw Prinsenhof Leidschendam en de Von Pabstlaan Voorburg.

Nog eens 540.000 euro bespaart de wethouder door drie projecten naar 2020 te schuiven: woonrijp maken Weigelia Leidschendam; groen in Duin Horst Weidegebied; voorziening planschade bouw Damcentrum.

Rouwendal houdt ook nog eens 386.000 euro over uit het fonds dat was ingesteld om de grondverzakking in de Rietvink Leidschendam aan te pakken. Dat project is inmiddels afgerond.

De gemeente had ook nog een meevaller van formaat. Een eerder gemelde tegenvaller bij de uitgaven voor de jeugdzorg van 1,3 miljoen euro is inmiddels goedgemaakt via een extra uitkering van de rijksoverheid.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter