Nieuws
Minder mensen in bijstand

Het aantal mensen met een bijstandsuitkering is tussen 1 januari en 1 juli met 36 gedaald tot 1810. De doelstelling om jaarlijks 30 tot 50 mensen uit de bijstand te krijgen zal dit jaar ruimschoots gehaald worden. Dat heeft wethouder Nadine Stemerdink de gemeenteraad bericht. B&W denken dit jaar inzake de bijstand een meevaller van 350.000 euro te hebben.

Van de bijstandsontvangers krijgt 41 procent die uitkering korter dan twee jaar. Zij worden actief begeleid om hen weer aan het werk te krijgen, mogelijk part-time. Eénenvijftig procent zit langer dan twee jaar in de bijstand. Voor hen wordt maatschappelijke participatie (bijvoorbeeld vrijwilligerswerk) gezocht. De rest moet nog ingedeeld worden.

Het aantal ontvangers van bijstand met een ontheffing om aan re-integratie mee te werken is gedaald van 582 naar 475. De gemeentelijke afdeling handhaving startte in het eerste half jaar van dit jaar 54 zaken. Achttien daarvan zijn afgerond door afnemen uitkering of sluiten dossier.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter