Marinus van den Berg geeft zondag 6 oktober een lezing over omgaan met de dood. In deze lezing krijgt men meer inzicht in hoe men met naasten in gesprek kan gaan over de dood. De lezing is op zondag 6 oktober van 10.30 tot 12.30 uur in Vrijzinnig Centrum de Hoeksteen, Rozenboomlaan 119, 2274 HK in Voorburg. Kaarten voor de lezing koopt u bij de infobalie in de bibliotheek, online via de website van de bibliotheek of op de dag zelf aan de deur bij de Hoeksteen.

Marinus van den Berg bezocht het kleine seminarie te Zenderen en studeerde vervolgens aan de Katholieke Theologische Hogeschool Utrecht en aan de Universiteit van Yale in New Haven (VS). Nadat hij acht jaar pastor in het verpleeghuis Randerode in Apeldoorn was geweest, werd hij in 1984 pastoraal vormingswerker voor de gezondheidszorg in Almelo.

Sinds 1 juni 1998 is hij geestelijk verzorger in Antonius IJsselmonde te Rotterdam en sinds 1 oktober 2008 bij het regionaal palliatief centrum Cadenza te Rotterdam. Marinus van den Berg heeft tientallen succesvolle boeken geschreven en is een veelgevraagd spreker op lezingen en symposiums. Rode draad in zijn werk: omgaan met de dood moet je niet wegstoppen. De dood hoort bij het leven. Door met elkaar te praten kun je leren op een menselijke manier om te gaan met afscheid en de dood.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter