Tijdens de Nationale Archeologiedagen organiseert de AWLV een mini-workshop ‘Aardewerkdeterminatie’. Dat gebeurt zaterdag 12 oktober van 15.00 tot 16.00 uur  en zondag 13 oktober: 11:00-12:00 in de Werkruimte AWLV, van Naeltwijckstraat 9A Voorburg.

Aardewerk determineren is een leuk en belangrijk onderdeel van archeologie. De workshop wordt gegeven door Wim van Horssen. Hij zal eerst uitleg geven over de soorten aardewerk die van 1400-1900 gangbaar waren in Nederland. Daarna krijgen de deelnemers een kratje aardewerk uit een opgraving. Met de nieuw verworven kennis gaan zij dit aan de hand van foto’s en tekeningen in groepjes determineren. De resultaten worden besproken. De workshop duurt ongeveer een uur. Voor koffie en thee wordt gezorgd. De toegang is gratis, ook voor niet-leden. Naderhand is er gelegenheid om de werkruimte van de AWLV te bekijken. Voor meer informatie kunt u terecht op www.awlv.nl Er is maar beperkt plaats. Voor 7 oktober aanmelden via secretariaat@awlv.nl

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter