Op 13 maart 2018 kondigde de gemeente met de nodige bombarie – inclusief een ‘starthandeling’ van wethouder Nadine Stemerdink – aan dat het Zijdepark bij Leidsenhage onderhanden werd genomen.

Na een heel inspraaktraject was er een ontwerp gemaakt voor een een nieuwe eigentijdse inrichting met een combinatie van groen, spelen, sporten en bewegen. En dat werd nu dus uitgevoerd. Eind juni zou het geheel klaar zijn.

Niet dus. Alleen werd daar geen ruchtbaarheid aan gegeven. Pas maanden later kwam er een verklaring dat de werken ‘tijdelijk’ waren stilgelegd in verband met de ontwikkeling van de Mall. Wat die er mee te maken hadden bleef echter vaag aangezien de Mall aan de overkant van het water ligt.

Maar goed, nu anderhalf jaar na de start zijn de werken klaar. En organiseert de gemeente gisteren een feestje. Met wethouder Nadine Stemerdink werd het ‘nieuwe’ park ‘geopend’.

Volgens de uitnodiging was het park opgeknapt en heringericht met een nieuwe (water)speeltuin, sporttoestellen, opgeknapte wandelpaden, nieuwe zitplekken en planten.

Er was een heel feestprogramma georganiseerd voor jong en oud inclusief een sportchallenge, een natuur speurtocht, popcorn maken boven een vuur en vlotten maken om mee te gaan varen op de vijver. Er is ook een demonstratie met op afstand bestuurbare boten.

Drie uur lang was er voor uitgetrokken. En dat alles voor een paar aanpassingen in een park die bovendien vijftien maanden later beschikbaar komen als gepland. Niet direct redenen voor een feestje. Eerder voor schaamte. Wat zou de rekening zijn van dit alles?

(naam inzender bij redactie bekend)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter