Nieuws
Gemeentelijke handhavers stoppen om 22.00 uur

Handhavers van de gemeente stoppen om 22.00 uur met hun dienst. Soms vindt er daarna nog wel een inzet plaats bij festiviteiten of evenementen. Normaliter werken de handhavers in een rooster dat loopt van 07.00 tot 22.00 uur; weekeinden uitgesloten.

Dat heeft de gemeente laten weten naar aanleiding van een illegaal vuurwerk dat in de nacht van 30 op 31 augustus in het Voorburgse park Vreugd en Rust werd georganiseerd. De gemeentelijke dienst handhaving trad daarbij niet op.

De gemeente wijst er verder op dat de handhavers maar een beperkte opsporingsbevoegdheid hebben. Politiemensen mogen veel meer. Volgens de politie was er vergunning verleend voor het vuurwerk. Dat bleek niet zo te zijn.

De gemeentelijke dienst handhaving bestaat uit 34 mensen waarvan er dertien ‘toezichthouders openbare ruimte’ zijn. Voor het overige bestaat de dienst uit: vijf toezichthouders bouwen en wonen; zes juristen; een medewerker kinderopvang; twee administratieve krachten; vier mensen integraal veiligheidsbeleid; twee teamleiders en een afdelingshoofd.

Overigens kent de dienst een hoog ziekteverzuim waardoor er vrijwel permanent twee mensen afwezig zijn.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter