Nieuws
Hogere opbrengst bouwgrond Damcentrum

De gemeente denkt 9,9 miljoen euro over te houden aan de verkoop van bouwgrond in het Damcentrum Leidschendam. Dat blijkt uit de laatste bijstelling van de zogenoemde grondexploitatie. Tot nu toe ging de gemeente uit van een opbrengst van 4,4 miljoen euro.

Waardoor de hogere inkomsten worden veroorzaakt is onduidelijk. De grondexploitatie is formeel geheim, ook voor de gemeenteraad. Eerder is door de gemeente met Schouten&DeJong / BPD afgesproken dat zij bouwgrond volgens een vast ritme en prijzen zouden afnemen.

B&W gaan er nu van uit dat Schouten&DeJong / BPD dit jaar geen grond meer kopen. Dat hadden ze volgens de planning wel moeten doen. Het ging daarbij om drie bouwplannen: Schoorlaan, Rijnlandstraat en Landscheidingstraat.

Zoals Vlietnieuws eerder berichtte zouden de gemeente, Schouten&DeJong / BPD in oktober knopen doorhakken inzake de bouwprojecten Damcentrum. De gemeente rekent voor dit jaar echter nergens meer op.

Het stilvallen van de bouw in het Damcentrum betekent ook dat de gemeente dit jaar veel minder bouwleges binnen krijgt. Tezamen met andere bouwprojecten die vertraagd zijn is het nadeel nu al 538.000 euro.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter