Molen de Vlieger is een van de deelnemers aan de Museumnacht, die op zaterdag 5 oktober wordt gehouden. In het kader van hert thema ‘Tijd’ komt klokkenmaker Jan-Bert van Laren in de molen zijn vaardigheden demonstreren en van alles over zijn vak vertellen. Van Laren is bekend van zijn winkel The Hands of Time in de Voorburgse Herenstraat. Uiteraard zijn er ook rondleidingen in de molen.

Wie Molen de Vlieger binnen stapt, maakt een flinke stap terug in de tijd. Toen de molen werd  gebouwd, in 1621,  moest Christiaan Huygens nog geboren worden. Dat was in 1629. Vader Constantijn liet Hofwijck bouwen in 1642. Molen de Vlieger stond daar toen niet veraf. De jonge Christiaan heeft dus vrijwel zeker Molen de Vlieger gekend. Misschien heeft hij hem ooit ook wel bezocht en heeft het bijgedragen aan zijn interesse voor de techniek.

Molen de Vlieger aan het Essepad 2 in Voorburg is tijdens de Museumnacht onder meer bereikbaar met de speciale bus, die rijdt van en naar Museum Hofwijck. Molen de Vlieger is zaterdag open van 20.00 tot 01.00 uur.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter