Nabestaandencafé Leidschendam-Voorburg ‘Jij ontbreekt’ organiseert zondagmiddag 13 oktober in de bibliotheek in Voorburg een lezing van Tim Overdiek. Aanleiding is zijn boek ‘Als de man verliest. Omgaan met tegenslag, verdriet en rouw’, dat hij schreef samen met Wim van Lent.‘Jij ontbreekt’ heet een ieder van harte welkom in de bibliotheek voor deze interactieve lezing. Inloop vanaf 13.30 uur. De lezing begint om 14.00 uur. De eindtijd is, inclusief ‘nazit’, om ongeveer 16.30 uur. De toegang is gratis. Let op: voor deze middag graag vooraf aanmelden via jijontbreekt@gmail.com

Hoe gaan mannen om met een ingrijpend verlies? De ervaring leert dat zij dat vaak anders doen dan vrouwen. Die zijn geneigd tot praten, zoeken steun bij elkaar of hulp bij een therapeut. Voor een man is niets zo frustrerend als het verlies van controle. Als een probleem onoplosbaar is, kan de onmacht ondraaglijk worden. Menig man valt terug op destructief gedrag. Isolement ligt op de loer, met suïcide als uiterste consequentie.

Hoe ziet de innerlijke wereld van een rouwende man eruit? Hoe is hij het beste te helpen? Tim Overdiek geeft antwoord op deze vragen tijdens zijn lezing. Ook vertelt hij over zijn boek. ‘Als de man verliest’ is een waardevol boek vol lessen en inzichten, gebaseerd op de rijke ervaring van de schrijvers met mannen die door tegenslag zijn geveld. Overdiek en Van Lent interviewden bekende Nederlandse mannen, die openhartig vertellen over hun ervaringen.

Tim Overdiek (1965) is therapeutisch coach en schrijver. In 2009 overleed zijn echtgenote Jennifer (41) aan de gevolgen van een verkeersongeval. Hij bleef achter met hun zoontjes van 9 en 12 jaar. Na een driejarige opleiding tot therapeutisch coach gooide hij het roer om, en verliet hij na meer dan dertig jaar de journalistiek. Overdiek was onder meer NOS-correspondent in Washington en Londen, adjunct-hoofdredacteur en radiopresentator. Sinds oktober 2017 houdt hij praktijk in Amsterdam. (foto Hester Doove)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter