Hackers uit de hele wereld zijn maandag 30 september in Den Haag voor Hâck The Hague 2019 in het Atrium van het stadhuis. Naast veel bekende Nederlandse hackers en studenten hebben ook 27 internationale hackers zich opgegeven uit onder meer India, Roemenië, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Finland en de VS. In totaal zijn honderd van de beste hackers geselecteerd (uit 145 aanmeldingen), twee keer zoveel als vorig jaar. De gemeente Den Haag organiseert deze hackwedstrijd voor de derde keer op rij in samenwerking met het Haagse cyber security bedrijf Cybersprint.

De hackers gaan de strijd aan om geldprijzen te winnen voor de meest geavanceerde hack, de hack met de grootste impact en de meest creatieve hack. Aan de vooravond van dé internationale cyber security conferentie in Den Haag, de One Conference, zet gemeente Den Haag dus alvast de toon door haar eigen digitale veiligheid op de proef te stellen. Een groot team van IT-deskundigen zal op de achtergrond in de gaten houden of alles veilig blijft. Ook moeten alle deelnemende partijen voldoen aan duidelijke spelregels. Zo gaan de hackers akkoord met de voorwaarde dat de gevonden digitale kwetsbaarheden direct worden gemeld in een speciaal portaal en niet openbaar worden gemaakt. Juist met deze meldingen kunnen de hackers in aanmerking komen voor de prijzen. Die zullen meteen na het evenement op 30 september worden uitgereikt door wethouder Rachid Guernaoui.

Aansluitend op Hâck The Hague heeft de ‘One Conference’, dé internationale cyber security conferentie, plaats in Den Haag (van 1 tot en met 3 oktober). De One Conference is een initiatief van het Nationaal Cyber Security Centrum en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat in samenwerking met de stad Den Haag.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter