Annette de Boer, directeur bij GGD Haaglanden, heeft samen met een groot aantal collega’s de regionale campagne voor Stoptober van start ‘gegooid’ met een levensgrote bal. Stoptober is een campagne die rokers uitdaagt om in de maand oktober 28 dagen niet te roken. Na de aftrap rolde de bal door naar verschillende locaties in de regio om aandacht te vragen voor de campagne.  Wilt u meedoen aan Stoptober? Schrijft u zich dan in via www.stoptober.nl

Uit onderzoek blijkt dat 80% van alle rokers in Nederland graag wil stoppen met roken, maar dat dit lastig is. De ervaring heeft geleerd dat Stoptober rokers over de drempel kan helpen. Rokers die 28 dagen stoppen met roken hebben 5 keer meer kans om blijvend te stoppen. Dat komt omdat ze dan de zwaarste ontwenningsverschijnselen achter de rug hebben. Bovendien is een periode van 28 dagen goed te overzien. Het creëren van een collectief stopmoment werpt ieder jaar dan ook weer z’n vruchten af.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter