Nieuws
EHC behoudt koppositie

EHC nam in de uitwedstrijd tegen Quintus 2 in Kwintsheul meteen het initiatief en zou dit ook niet meer afgeven. Na een ruststand van 14-10 eindigde de wedstrijd in een verdiende 27-23 overwinning voor het team van trainer André van den Bosch. Na vier overwinningen en één nederlaag staan de mannen van EHC verrassend (gedeeld) op kop in de Eerste Divisie.

EHC begon de wedstrijd fel en geconcentreerd vanuit een goed georganiseerde verdediging die keihard werkte. Na tien minuten stond het 7-2 voor EHC, met daarbij vier punten van Bart Vinkesteijn die heel effectief was in de afronding. Daarna ontstond een echt handbalgevecht in hoog tempo gespeeld door beide teams. Quintus kwam nooit verder dan op twee punten en bij rust was het 14-10 voor EHC.

Assistent-trainer Micha Vinkesteijn gaf na de wedstrijd aan dat de sterke organisatie van de verdediging een belangrijke factor is voor de huidige stand op de ranglijst. “We hebben vanaf het begin van het seizoen aangegeven dat het begint met het neerzetten van een stabiele verdedigingslinie. Dat ging goed vandaag. Ik vond het aanvallend nog niet goed genoeg – we speelden soms wat gehaast – maar daar gaan we verder aan werken.”

Gedurende de gehele tweede helft bleef er steeds een verschil van twee of meer punten op het scorebord staan. De afronding liet bij EHC nog wel wat te wensen over maar Quintus kwam ook niet dichterbij doordat ook zij slordig waren in de afronding. Leuk was de entree van de boomlange jeugdspeler Andreas Wubben. Hij toonde meteen zijn meerwaarde met twee mooie punten, en gooide met zijn scores op 25-20 en 26-20 de wedstrijd definitief op slot. Eindstand 27-23 voor EHC.

Middenopbouw Tim Lammers was tevreden: ,,Verdedigend ging het weer lekker vandaag. Doordat het stabiel staat krijgen wij ook steeds meer het geloof dat we het alle tegenstanders moeilijk kunnen maken. Alleen aanvallend moet het nog wat scherper.”

Op zaterdag 5 oktober speelt EHC de belangrijke wedstrijd tegen Aalsmeer – de nummer drie van de ranglijst – en kan daarbij alle steun gebruiken. Starttijd: 20:00 uur, locatie: de EHC European Sport Dome aan de Groene Zoom in Den Haag.

Uitslag:
Quintus 2 – EHC: 23-27 (10-14 bij rust)

Spelers en doelpunten EHC:
Bart Vinkesteijn (7), Djimmy Nolet (6), Pim Hessing (4), Wessel de Rijk (3), Jermaine Taco (2), Andreas Wubben (2), Jobbe Heidt (1) Tim Lammers (1), Jury van Vliet (1), Youri Verschut, Xaveer Obbens, Rolf Wubben, Niels de Vrijer.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter