De collecte voor KWF Kankerbestrijding in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk heeft maar liefst € 22.205,34 opgebracht. Deze collecteweek was extra bijzonder, doordat het de 70e editie was. Prinses Beatrix verrichtte op 31 augustus de eerste slag van een speciale KWF Munt ter ere van het 70-jarig bestaan van KWF. In de week erna, gingen 80.000 collectanten de straat op, verspreid over 800 collecteteams. Het collecteteam was met 164 collectanten en 24 wijkhoofden goed vertegenwoordigd.

Een gift aan KWF, maakt nieuwe doorbraken in kankeronderzoek mogelijk. Dat helpt: sinds de oprichting van KWF in 1949 is het percentage patiënten dat 5 jaar na hun diagnose nog in leven is, gestegen van 25% naar 65%. Daarnaast besteedt KWF de collecte-opbrengst aan het voorkomen van kanker en aan ontwikkelingen, waardoor mensen een beter leven krijgen tijdens en na de ziekte. Heeft u de collectant gemist en wilt u alsnog een bijdrage leveren? Dat kan door online te doneren via kwf.nl/collecte

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter