Nieuws
Voetbalweekeinde: Geen enkele winstpartij

Het voetbalweekeinde bracht een wel heel magere score: geen van de lokale voetbalteams wist te winnen. SEV kreeg zelfs met 5-1 op de broek.

SV Honselersdijk – Forum Sport 1 – 1

De ziekenboeg bij Forum Sport begint alweer aardig leeg te geraken. Zo maakte Nychel L’ami zijn rentree in de basis. Ook op de Voorburgse bank frisse gezichten met Gijs Hebing, Oalid Faik, Hugo van Diepenbeek en Ribeiro Agues.

Forum Sport verzuimde in het eerste bedrijf zijn tegenstander op grote achterstand te zetten. Al snel na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Ferit Akkaya lieten de bezoekers hun tanden zien. SV Honselersdijk had er de handen vol aan en mocht diezelfde handjes met name in het eerste kwartier dan ook meerdere malen dichtknijpen. Want Edoardo Saurwalt, Marc du Chatenier en Luuk Goedbloed vonden het aluminium dan wel doelman Dahley le Duc op hun weg. Uiteindelijk moest een strafschop (Luuk Goedbloed werd binnen de zestien onderuitgehaald) Forum Sport aan de op dat moment verdiende 0-1 voorsprong helpen. Marc du Chantenier stuurde Le Duc beheerst de verkeerde kant op.

De gasten verzuimden daarna bij SV Honselersdijk de duimschroeven verder aan te draaien. Op een poging van Edoardo Saurwalt (voorzet Brian de Jong) na kreeg de thuisploeg met een paar snelle en gevaarlijke uitvallen meer en meer lucht. En dat resulteerde na bijna een half uur ook in de gelijkmaker. Van ruimte tussen de Voorburgse linies profiteerde Angelo Zwirs gretig (1-1).

Vlak daarna leek Forum Sport zijn foutje van even eerder al weg te poetsen. De vrije trap van Nigel L’ami kon met moeite door de Westlandse goalie worden gepareerd. In de rebound was Du Chatenier slechts dichtbij zijn tweede treffer.

In de pauze bleef Tom Bijen in de kleedkamer achter voor Hugo van Diepenbeek. Forum Sport probeerde hetzelfde spelletje van het eerste kwartier voor de rust te herhalen, maar de ploeg van trainer André Lourens (ex-Forum Sport) wenste zich geen tweede keer met de rug tegen de muur te laten zetten.

SV Honselersdijk werd naarmate de tweede helft vorderde zelfs brutaler, maar miste toch de brutaliteit om dit in doelpunten uit te drukken. Mede ook dankzij prima keeperswerk van Justin van Look aan Voorburgse kant. Kansen voor Forum Sport kwamen er pas weer in de slotfase, maar ook de thuisploeg had op dat moment net zoveel recht op de winnende treffer.

Overige uitslagen:

Fc Zoetermeer – SEV 5 – 1 (63ste Jasper Koning 3 – 1)

Alphense Boys – RKAVV 2 – 0 (3e en 42ste minuut)

Concordia – VV Wilhelmus 2 – 2 (34e Jake Smart 1-1, 56e Cedric Aké 1-2. Cordordia scoort in de 92ste minuut de gelijkmaker)

Stompwijk’92 – Taurus 1 – 1 (Nick Ammerlaan scoort in blessuretijd uit een penalty de gelijkmaker)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter