Nieuws
Ontwikkelaar verdedigt zich voor hoogbouw

Het woongebouw dat op de hoek van de Maanweg en de Regulusweg (Maanplein 1) in Den Haag Binckhorst moet verschijnen wordt maar 54 meter hoog, daar waar 70 meter is toegestaan. Het komt minstens 90 meter af te staan van de eerste woningen in Voorburg-West. Er zal geen schaduwwerking van het bouwwerk voor die panden ontstaan.

Dat heeft Borghese Real Estate laten weten. In Voorburg-West bestaat veel onrust over het bouwplan. Wethouder Jan-Willem Rouwendal hekelde onlangs het gebrek aan communicatie door Borghese over de plannen en de mogelijkheden voor Voorburgers om in die ontwikkeling te participeren.

Borghese heeft een omgevingsvergunning aangevraagd. Den Haag moet daarover beslissen. Nadien kan eenieder gedurende zes weken bezwaar maken. Volgens Borghese is de bouwtijd anderhalf jaar.

De omgeving wil Borghese groen maken door bomen, planten en bloemen. Er komen sport- en speelvoorzieningen. Onder en achter de nieuwbouw komen twee parkeergarages met totaal zo’n 256 plaatsen. In het woongebouw zelf komen 164 sociale huurwoningen.

Borghese voorziet geen problemen op omliggende wegen. Ook niet bij het voetpad richting station Voorburg. Of er geheid gaat worden, wordt nog bezien. Dat geldt ook voor het effect van het gebouw op de windsterkte in het gebied.

Overigens gaat Borghese nog twee woonpanden neerzetten in de directe omgeving, namelijk aan de andere kant van het Maanplein, aan de Melkwegstraat. Daar komen een 70 meter hoge woontoren met 180 appartementen en een woongebouw van 40 meter hoogte met 70 appartementen er in. De toren staat volgens Borghese minstens 150 meter van de dichtstbijzijnde Voorburgse woning en zal geen schaduwwerking hebben voor die panden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter