Een nieuwe Groentip van Stadsbeheer: ,,Uitvreters zijn het deze blauwe munthaantjes. Ze komen met families tegelijk op muntplanten af, beginnen met knabbelen en zetten hun eieren af waar vervolgens nog vraatzuchtigere larven uitkomen. Met de opwarming van het klimaat zijn ze uit het mediterrane gebied onze kant opgekomen. Heb je ze eenmaal in je muntplant dan mag je zelf de keuze maken. Ga ik ze bestrijden of accepteer ik biodiversiteit in mijn tuin. Een tussenweg kan natuurlijk ook. Ze zijn makkelijk gifvrij te bestrijden pak een glazen pot houdt die op de plekken waar je de munthaantjes ziet en tik tegen de plant aan. Spontaan laten ze zichzelf in allerijl vallen. Met de glazen pot vang je ze op. Ook kan je de onderkant van het blad bekijken of hier eitjes of larven op zitten. Of accepteer een zekere mate van vraat en ga op jacht met je camera want prachtig zijn ze. Het blauw spat ervan af! Deze schoonheid kwamen we tegen in Spinozahof te Voorburg.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter