Nieuws
Stompwijkseweg verzakt al weer

De Stompwijkseweg is op diverse plaatsen al weer aan het verzakken; ongeveer een jaar nadat de weg weer openging nadat die helemaal was opgeknapt. Dat heeft de gemeentelijke projectleider Bereikbaarheid Stompwijk, gemeenteraadsleden laten weten tijdens een informatiebijeenkomst.

De verzakkingen zullen door de aannemer die de werken aan de weg uitvoerde, BAM, aangepakt moeten worden zonder dat dit extra kosten voor de gemeente met zich brengt. BAM heeft de weg formeel ook nog ‘onder zich’. Pas in juni 2020 wordt de weg weer overgedragen aan de gemeente.

Voor de aanpak van de Stompwijkseweg, die onder meer voorzag in een heel nieuw wegdek en aanpak van de kademuur van de Stompwijksevaart, had de gemeente 10,8 miljoen euro uitgetrokken. De werken vielen uiteindelijk 3,2 miljoen euro goedkoper uit.

Die besparing gaat echter op aan de aanleg van de zogenoemde Verbindingsweg – formeel Veenpolderweg geheten – rond de kern van Stompwijk, en aan het inhuren van experts voor de werken.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter