Nieuws
Wandelaars Nationale Diabetes Challenge gehuldigd

Deelnemers aan de Nationale Diabetes Challenge zijn feestelijk onthaald in de Uithof in Den Haag na een wandeling van vijf of tien kilometer. De wandelaars trainden twintig weken lang om fit genoeg te zijn voor dit afsluitende wandelevenement dat is geïnitieerd door Bas van de Goor, ex-professioneel volleyballer en zelf diabeet (Bas van de Goor Foundation).

Twintig deelnemers deden mee onder leiding van oud-fysiotherapeut Hans van der Bilt en huisarts Van der Bend van huisartsenpraktijk Veur uit Leidschendam. Zeven deelnemers kwamen via huisartspraktijk Goed uit Voorburg. Praktijkverpleegkundige Petra van Eijk was de trekker en ook de huisartsen liepen regelmatig mee met de training: ,,We hebben afgelopen periode mooie wandelingen gemaakt en ik heb veel nieuwe groene plekjes gezien in Voorburg en Leidschendam.”

Door heel Nederland deden in totaal 4000 deelnemers aan de challenge.  Aan het eind van de wandeling ontvingen alle deelnemers een medaille en goodiebag van wethouder Nadine Stemerdink. Het weer was wisselvallig, maar tijdens de regen zorgden onder andere trommels, dansers en muziek voor zonnestralen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter