Nieuws
Nog meer bouw aan Maanplein

Borghese Real Estate en COD willen nog meer gaan bouwen op het Maanplein in Den Haag Binckhorst, direct tegenover Voorburg-West. Op de hoek van de Maanweg en de Regulusweg willen de ontwikkelaars een ‘hoekblok’ realiseren met 40 woningen. Aan de andere kant van het Maanplein, bij de Melkwegstraat, zouden geen 250 maar 295 woningen moeten komen in twee daar te realiseren gebouwen: Luna en Stella.

Dat blijkt uit een brief van de Haagse wethouder Boudewijn Revis aan zijn gemeenteraad. Voor beide extra bouwprojecten hebben de ontwikkelaars een ‘reservering’ aangevraagd bij Den Haag. Ze krijgen nu drie maanden de tijd om aan te tonen dat de plannen passen in de ontwikkeling van de Binckhorst. In Voorburg-West ontstond eerder grote onrust over het voornemen om op de hoek van Maanweg en Regulusweg een woontoren met 150 appartementen in de sociale sector te realiseren.

Revis bericht verder dat er nadere regels gesteld zullen gaan worden aan de geuroverlast van de asfaltfabriek op de Binckhorst. Inmiddels is ook duidelijk waar het nieuwe Haagse politiebureau komt: op de hoek van Regulusweg en Zonweg. Het krijgt een vloeroppervlakte van 30.000 vierkante meter. In het gebied tussen Maanweg, Binckhorstlaan en de spoorbaan moet ook nog ruimte gevonden worden door kleine en middelgrote bedrijven. Daarvoor is in totaal 50.000 vierkante meter vloeroppervlak gedacht.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter