Nieuws
Voetbalweekeinde vooraf

De lokale voetbalclubs hebben iets recht te zetten na vorig weekeinde toen geen enkele zege werd geboekt.

Zaterdag eersteklasser Forum Sport moet het thuis in Voorburg opnemen tegen het Rotterdamse Xerxes DZB. De thuisploeg pakte tot nu toe vier punten in de competitie, de bezoekers drie. Vorig weekeinde speelden de mannen van trainer Dennis den Turk uit tegen Honselersdijk 1-1 gelijk, Xerxes – dat terugkeerde uit de hoofdklasse – klopte op eigen veld Heinenoord met 2-0. In het seizoen 2017-2018 speelden beide teams ook tegen elkaar in de competitie. Toen werd het in Voorburg 2-2. Aftrap 14.30 uur.

Zaterdag vierdeklasser SEV moet op eigen veld trachten de 5-1 nederlaag van vorig weekeinde bij Fc Zoetermeer, recht te zetten. Tegenstander is het Haagse GDA. Die ploeg won vorig weekeinde uit bij KSD-Marine met 1-4. GDA pakte tot nu toe vier punten in de competitie, SEV drie. De bal gaat om 14.30 uur rollen aan de Kastelenring in Leidschendam.

Zondag hoofdklasser RKAVV moet ook al op zaterdag aan de bak. En wel in Amsterdam bij JOS Watergraafsmeer, de koploper in de hoofdklasse A. JOS pakte in vijf competitieduels elf punten, RKAVV vier. De Leidschendammers staan daarmee op een dertiende stek. Vorig weekeinde won JOS uit bij het Haagse HBS met 0-1. RKAVV daarentegen ging onderuit bij Alphense Boys met 2-0. De lichtwedstrijd begint om 19.00 uur.

Op zondag reist tweedeklasser VV Wilhelmus naar Oegstgeest om daar ASC te bekampen. Voor beide teams is het de tweede competitiewedstrijd. ASC verloor de eerste met 5-1 van Hillegom, Wilhelmus gaf twee punten weg door Concordia een 2-2 gelijkspel toe te staan in zo ongeveer de laatste minuut van de wedstrijd. Het eerste fluitsignaal klinkt om 14.00 uur.

Zondag derdeklasser Stompwijk’92 mag op eigen veld proberen de eerste drie punter te scoren tegen het Rotterdamse HWD. De thuisploeg haalde uit twee competitieronden één punt, de bezoekers 0. Vorig weekeinde behaalde Stompwijk’92 thuis met de grootste moeite een 1-1 gelijkspel tegen Taurus. HWD kreeg met 5-1 op de broek van Slikkerveer. Er wordt om 14.00 uur gestart in Stompwijk.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter