Nieuws
Vrees voor Dr. van Noortstraat

De gemeente en het Hoogheemraadschap Rijnland gaan dit najaar de dijk en de kade van de Dr. van Noortstraat in Stompwijk onderzoeken. Dit in verband met de naderende opknapbeurt van de straat die de gemeente wil uitvoeren. De vrees bestaat nu dat de weg en de kade omhoog moeten komen. Dat heeft enorme consequenties voor de omwonenden.

De gemeente heeft 1,9 miljoen euro vrijgemaakt voor de werken aan de Dr. van Noortstraat. De weg wordt een straat voor een maximum snelheid van 30 kilometer per uur. Er komen een doorgaande stoep, fietsstroken en parkeervakken. Vooralsnog blijft de Dr. van Noortstraat een tweerichtingsstraat. Mogelijk gaat dat echter veranderen.

De gemeente stelt zich op het standpunt dat alles aan de Dr. van Noortstraat moet gebeuren wat nodig blijkt. Zo wordt ook gekeken naar de riolering. Nutsbedrijven zijn opgeroepen naar hun leidingen en netwerken te kijken als de Dr. van Noortstraat toch open ligt.

Stompwijk kampt ettelijke keren per jaar met stroomuitval en ook het bereik van internet is slecht. Beide zouden kunnen worden aangepakt gedurende de werken aan de Dr. van Noortstraat.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter