Nieuws
Schouten Bouw op rand faillissement

Schouten Bouw heeft uitstel (surseance) van betaling aangevraagd bij de rechtbank. Het bedrijf is er niet in geslaagd nieuw kapitaal aan te trekken om uit de problemen te komen. Het is nu aan de rechter om een bewindvoerder aan te stellen. Die moet gaan uitzoeken hoe het verder moet met de onderneming uit Leidschendam. Het meest logische is een faillissement. Een doorstart behoort echter ook tot de mogelijkheden.

Al maanden gaan er geruchten over de problemen bij Schouten Bouw. Huizen van kopers werden niet op tijd opgeleverd; bedrijven die voor Schouten Bouw werkten werden niet betaald; personeel werd van de ene naar het andere bouwproject gestuurd; bouwprojecten lagen stil. In de zomermaanden liet eigenaar Chris Schouten weten aan een oplossing te werken en dat het allemaal goed zou komen.

Schouten Bouw is de voornaamste bouwer in Leidschendam-Voorburg. De ondernemer is betrokken bij elf grote bouwprojecten die tezamen goed zijn voor zo’n 800 woningen. Verantwoordelijk wethouder Jan-Willem Rouwendal liet de gemeenteraad eerder weten dat de gemeente geen rechtstreekse financiële risico’s liep als Schouten Bouw om zou vallen aangezien partners van Schouten in die projecten garant staan.

In een brief aan kopers van woningen die nog niet af zijn stelt Schouten Bouw dat het niet gelukt is geld te vinden om de bouw weer in gang te zetten en af te maken. Verder hult de onderneming zich in stilzwijgen. Eerder, ook aan de gemeente, toegezegde informatie-avonden met huizenkopers zijn afgelast. Naar verluidt zijn onderaannemers al begonnen hun spullen van bouwplaatsen waar Schouten Bouw actief was, weg te halen.

Overigens zijn niet alleen kopers van woningen in Leidschendam-Voorburg nu de klos. Al eerder bleek dat kopers van woningen in Rijswijk, Pijnacker-Nootdorp en Amstelveen hun woning niet op tijd kregen van Schouten Bouw. De gemeente Pijnacker-Nootdorp haalde daarop een streep door de samenwerking met Schouten Bouw. In Amstelveen begonnen gedupeerden een juridische procedure. Onderaannemers zouden ook beslag hebben laten leggen op rekeningen van Schouten Bouw.

Vlietnieuws achterhaalde eerder dat Schouten Bouw al jaren verlies leed en schulden van tientallen miljoenen euro’s had, de meeste af te betalen binnen een jaar. Het werkkapitaal was negatief, ook bij de twee bv’s die de directie vormen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter