Nieuws
Wooninvest gaat Hethuis realiseren

Woningcorporatie Wooninvest gaat ‘Hethuis’ realiseren: een woon- en activiteitenplek voor 18 jongvolwassenen met een beperking aan de Dobbelaan in Leidschendam. Hethuis moet er eind 2020 staan. De plannen stammen al uit 2014.

WoonInvest realiseert het project samen met Stichting Hethuis, Studio Architecture en Van Den Nieuwendijk Bouw BV. De gemeente heeft de benodigde grond voor 180.000 euro verkocht en inmiddels een bouwvergunning afgegeven. Het plan omvat een gebouw van in totaal 1623 m2 over twee verdiepingen met daarin 18 zelfstandige woongelegenheden, twee gemeenschappelijke woonkamers en vier ruimtes voor dagactiviteiten. Het omliggende terrein wordt ingericht met een tuin, een moestuin met kweekkas, enkele terrassen, een oprit, vijf parkeerplaatsen en een berging.

Migiel van Lier (voorzitter Stichting Hethuis): ,,Na een lange zoektocht zijn wij, als ouders van de toekomstige bewoners van Hethuis, ontzettend dankbaar dat we dit project nu écht gaan starten.”

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter