Nieuws
Afhaken Voorschoten kan gemeente geld kosten

Indien Voorschoten zich echt gaat richten op de regio Leiden, gaat dat de gemeente Leidschendam-Voorburg geld kosten. Dit omdat beide gemeenten, samen met Wassenaar, de dienst Werk en Inkomen runnen waarbij Leidschendam-Voorburg de leidende partner is.

De dienst kost nu jaarlijks 8 miljoen euro waarvan Leidschendam-Voorburg er zes bijdraagt, Voorschoten en Wassenaar elk 1. Indien Voorschoten afhaakt en de dienst anders georganiseerd moet worden, kost dat tussen 200.000 en 500.000 euro per jaar. Dit nog los van éénmalige kosten.

Aangezien Voorschoten het samenwerkingsverband éénzijdig zou opzeggen, zou die gemeente die kosten ook moeten dragen. Voorschoten staat echter onder financieel toezicht van de provincie omdat men armlastig is. Daarnaast spelen onduidelijke formuleringen in de afgesloten samenwerkingsovereenkomst een rol.

Een en ander blijkt uit een onderzoek dat het bureau Radar in opdracht van Voorschoten heeft gedaan. (foto Loodgieter Company)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter