Activiteiten
Code B.A.C.H ontcijfert de muziek

Muziek& Theater ’t hART aan de Hendrik van Boeijenlaan 76 in Voorburg zet zaterdag 2 november de deuren open voor de liefhebbers van de klassieke muziek. Deze keer met een uniek lezing-concert ‘Code B.A.C.H.’ In de sfeervolle ruimte van hun culturele salon met zwevend wit podium en professionele akoestiek nemen zussen Nadia & Adelia Askarova u mee op tijdreis in de sporen van J.S. Bach.

De lezing gaat over de samenhang van christelijke motieven- en getallensymboliek en luthers koraal in de klavierwerken van de grootste componist aller tijden. U kunt de opgedane kennis in het ontcijferen van deze muziek ter plekke toepassen op de stukken van Bach die live voor u worden uitgevoerd. De internationaal erkende Bach-specialiste Nadia Askarova begeleidt u zorgvuldig bij uw eerste proefstappen in Bach-kunde. Adelia Askarova, een befaamde organiste uit Den Haag voegt de authentieke sfeer toe aan de klank van deze prachtige muziek op het bijzonder orgel van Muziek&Theater ’t hART. Tot slot brengen zussen Askarova een verrassende vertolking van Concerto in f-klein BWV1056 ten gehore in hun inmiddels door het publiek geliefde duo setting piano-orgel.

Na afloop geniet u van het traditioneel moment van samen zijn met gratis koffie/thee en biologisch gebak uit eigen keuken. Informatie en reserveringen via nadia.askarova@gmail.com Reserveren verplicht i.v.m. beperkt aantal plaatsen in de zaal.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter