Er treedt vertraging op bij de aanleg van de Veenpoldersweg – ook wel Verbindingsweg genoemd – rondom de kern van Stompwijk. De ondergrond moet langer voorbelast worden dan gedacht om er zeker van te zijn dat er straks een stabiele weg ligt. De voorbelasting zal nu tot de zomer van 2020 nodig zijn.

Dat heeft de gemeentelijke projectleider Bereikbaarheid Stompwijk gemeenteraadsleden laten weten. De Veenpoldersweg wordt 2,1 kilometer lang. De aanleg is onherroepelijk en hoeft niet te wachten op besluiten over extra stikstofbelasting in de natuur.

De weg zal worden aangelegd door KWS. Daarin zit ook de bouw van een brug over de Nieuwe Vaart. Met die brugbouw wordt in maart 2020 begonnen.

Door de langere voorbelasting, aanvullende eisen en stijgende kosten valt de weg wel duurder uit dan de voorziene 11,9 miljoen euro. De extra kosten kunnen zeer waarschijnlijk opgevangen worden uit een meevaller bij de reconstructie van de Stompwijkseweg die 3,2 miljoen euro beliep.

Eind 2021 moet de Veenpoldersweg klaar zijn voor gebruik.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter