Nieuws
Voetbalweekeinde: Vol verrassingen

Een opvallend voetbalweekeinde. Forum Sport dat ten onder gaat bij het ‘vechtvoetbal’ van Xerxes; RKAVV dat weer verliest ook al was men beter dan koploper JOS; de VV Wilhelmus dat maar één helft speelt omdat de scheids onwel wordt.

Forum Sport – XerxesDZB 0 – 2

Forum Sporttrainer Dennis den Turk kende de tactiek van XerxesDZB: tegenstander het spel laat maken en met snelle uitvallen proberen een doorbraak te forceren. Aan het driemans middenveld van de thuisclub de taak, die uitvallen een halt toe te roepen. Een tactische zet, die Forum Sport niet langer dan een kwartier hielp. XerxesDZB kreeg nadien almaar meer greep op de wedstrijd. De bezoekers kregen twee uitgelezen kansen om op voorsprong te komen. Dankzij ingrijpen van Timo Ploemen en doelman Justin van Look kon averij voorkomen worden. De thuisploeg stelde hier na dik een half uur één kleine kans (kopbal Oalid Faik) tegenover. Drie minuten later leek een strafschop de Voorburgers in het zadel te helpen. Een handsbal binnen de zestien en dus mocht Marc du Chatenier zijn reputatie als elfmeter specialist waarmaken. Maar de nummer negen faalde; Xerxes-doelman Ferry Hagendijk lag in de goede hoek. De tweede helft was nog geen tien minuten oud of de bezoekers leidden met 0-1. Waar de complete Voorburgse defensie voor vermeend buitenspel bleef staan, kon aanvoerder Kai Fens met een fraaie lobkopbal zijn ploeg op voorsprong zetten. Een tik ook met gevolgen, want er kwam alleen nog maar meer onrust in het spel van de thuisploeg. De 0-2 kon dan ook niet uitblijven. Een aanval over vier schijven werd succesvol afgerond door Denzel Medar.

JOS Watergraafsmeer – RKAVV 2 – 1

(Deel uit het verslag op Het Amstersdamsche Voetbal)

‘De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd en kregen de eerste kansjes, al was het ook weer niet écht gevaarlijk. JOS Watergraafsmeer wachtte rustig af en sloeg bij de eerste goede mogelijkheid direct toe. Hanne Hagary zorgde voor de 1-0. Daarna volgde ook een aantal prima kansen voor de bezoekers uit Leidschendam. Een kopbal van Mike van Toor ging maar net over en een inzet van Jedsel Marken verdween net naast het doel van Colby Harmon. Hoewel de gelijkmaker in de lucht hing, gingen beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in. Ook na rust bleef RKAVV dreigend. Zelfs daarna (na de 2-0 red.) waren er voldoende mogelijkheden voor RKAVV om nog een punt over te houden aan het duel. Zo eindigde een schot van heel dichtbij op de lat. Diep in blessuretijd kwam vanaf de strafschopstip nog wel de 2-1 op het scorebord, maar daar hadden de gasten weinig meer aan’.

Overige uitslagen

SEV – GDA 2 – 1 (1-0 37ste minuut, 2-0 45ste minuut. GDA scoort in de 86ste minuut tegen. Twee minuten later raakt GDA de paal van het SEV-doel. In de tweede helft wordt een glaszuiver doelpunt van GDA afgekeurd)

JOS Watergraafsmeer – RKAVV 2 – 1 (1-0 18e minuut, 2-0 69ste minuut. RKAVV scoort uit een penalty van Jedsel Markes in de 93ste minuut. De bezoekers zijn de hele wedstrijd beter dan de thuisploeg)

ASC – VV Wilhelmus 0 – 1 gestaakt (20e Yuri Bruno 0-1. 43ste minuut mist Matthijs Wartna een penalty. Bal gaat hoog over. De scheids wordt onwel en een vervanger is niet binnen de door de KNVB gestelde tijdspanne van een half uur, te vinden)

Stompwijk’92 – HWD 3 – 2 (32e 1-0 Nick Ammerlaan, 52ste 2-0 Joris Disseldorp, 70ste 3-1 Nick Ammerlaan)