Nieuws
Manager Kulturhus: ‘Tijd om vooruit te kijken’

‘De naam Kulturhus in Stompwijk, hoe goed bedoeld ook, is hoe je het ook wendt of keert verbonden met een lange lijst van problemen die nagenoeg allemaal nu opgelost zijn. Het wordt tijd om vooruit te kijken’.

Dat stelt Leo Oliehoek, locatiemanager Kulturhus, aan de vooravond van de opening, morgen, vrijdag 11 oktober. Het Kulturhus zal bij die opening van een nieuwe naam worden voorzien.

‘Stompwijk is klaar om afscheid te nemen van het Kulturhus. We hopen dat de nieuwe naam tevens de blik vooruit naar de toekomst zet en alles wat met het Kulturhus te maken had tot de verleden tijd bestempelt’, aldus Oliehoek.

In 2017 tekende toenmalig wethouder Frank Rozenberg, het contract voor de bouw van het Kulturhus. Al snel bleek dat de bouw duurder zou uitvallen. Later trad er vertraging bij de bouw op. Onderaannemers claimden dat zij niet of te laat werden betaald. Dit voorjaar ging de bouwer, Slim Scholen Bouwen (SSB), failliet. Volgens de onderaannemers stond er op dat moment een pand dat niet brandveilig was.

Tijdens de zomervakantie zijn op last van de gemeente en schoolbestuur Panta Rhei – de Maerten van de Veldeschool zit in het Kulturhus – nog werkzaamheden verricht zoals het aansluiten van zonnepanelen, brandcompartimentering, aangeven vluchtroutes. Ook werden de bouwtekeningen aangepast.

Het programma van de opening:

16:00 u Stichting Kinderopvang Zoeterwouden gaat met alle kinderen cupcakes maken, schminken en geven een dansdemonstratie.

17:00 u Iedereen wordt verzocht zich op het plein voor het Kulturhus te begeven voor de onthulling van de nieuwe naam.

17:15 u Stimulator Koos van Wissen en Wethouder Astrid van Eekelen zullen kort wat woorden wijden aan wat achter ons ligt, maar zeker ook vooruit kijken.

17:30 u Officiële bekendmaking van de nieuwe naam en de daarbij gepaard gaande onthulling van het nieuwe logo.

17:35 u Vanaf het balkon zullen de vrolijke noten klinken van Blue Monday. Binnen zal de band een concert geven. Blue Monday speelt al sinds 1991 Ierse muziek.

17:45 u De Bridge Club, Creatief met Elly de Waal, de Hobbyclub, De Schilderclub en de naaicursusgroep en de Dorpsketting zullen demonstreren waar ze zoal mee bezig zijn.

18:30 u De ouderen laten zien wat bewegen is.

19:00 u De Bingoclub organiseert een ‘mini-bingo’.

19:30 u Optreden Til in Tune: jazzpianist Huub Walter en zangeres Tilde van Haaster.

20:15 u Fanfare Juliana speelt enkele vrolijke liederen om je op te warmen.

20:45 u Optreden Madame Cannibale, zang- en gitaarduo.

21:30 u Optreden zangeres Marian Pijnaker

22:00 u Optreden COCO Cherry.

23:00 u Afsluiting

Tussendoor draait Belt Music alles aan elkaar met zijn discotheek.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter