Nieuws
Wethouder diep door het stof

Wethouder Astrid van Eekelen heeft de gemeenteraad excuses aangeboden voor haar optreden in een eerdere vergadering over de toekomst van de bibliotheek. ,,Dat heb ik onhandig gedaan’’, aldus de bestuurder in de gemeenteraad.

De wethouder stelde voor de vestiging van de bibliotheek aan het Fluitpolderplein in Leidschendam te sluiten. In plaats daarvan diende een nieuwe locatie in het Damcentrum gevonden te worden. De hoofdvestiging van de bibliotheek in Voorburg (Koningin Julianalaan) zou wel open blijven. Daarnaast zou de bibliotheek met satelliet-vestigingen moeten gaan werken.

GBLV-fractieleider Frank Rozenberg wees de wethouder op het feit dat de gemeenteraad in 2016 een motie aannam waarin B&W om scenario’s voor de toekomst van de bibliotheek werd gevraagd. Die motie had de wethouder volgens hem niet uitgevoerd nu ze met één plan kwam. Van Eekelen claimde echter wel naar de zin van de raad te handelen.

In de gemeenteraadsvergadering van gisteravond toonde Rozenberg zich ‘verbijsterd’ over het optreden van Van Eekelen die hij van ‘jokkebrokken’ betichtte. Hij verlangde excuses van de wethouder. Van Eekelen kwam daaraan tegemoet. Zij beloofde de gemeenteraad in november meerdere scenario’s voor de toekomst van de bibliotheek voor te zullen leggen, inclusief een participatie van de gebruikers.

De GBLV-voorman stelde dat hem ‘deugd’ deed dat de wethouder haar excuses maakte. Toch sprak hij ook over ‘een krasje’ op het blazoen van de wethouder die GBLV ‘kritisch gaat volgen’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter