Nieuws
Hockeyvereniging Cartouche 70 jaar

Met ruim 200 enthousiaste jeugdleden van 6 tot en met 9 jaar oud vierde V.M.H.C. Cartouche gisteren zijn 70ste verjaardag. Uiteraard was er een slagroomtaart maar eerst gingen de jeugdleden op de foto terwijl ze samen het getal 70 op het hoofdveld hadden gevormd en werd het lustrumlogo onthuld door wethouder Nadine Stemerdink.

Cartouche is met meer dan 2000 leden één van de grootste clubs in de omgeving. ,,Het is een echte familieclub met ambitie. Het unieke vrijwilligersprogramma maakt Cartouche bijzonder”, volgens voorzitter Paul Spaargaren. ,,Ruim 1.100 betrokken vrijwilligers houden de club succesvol draaiende en zorgen voor veel gezelligheid. Dit programma wordt door de KNHB ook als voorbeeld voor andere clubs gebruikt”.

Bij Cartouche gaan tophockey en recreatief hockey al sinds de oprichting in 1949 hand in hand. Heren 1 speelt Promotieklasse en Dames 1 overgangsklasse; de eerste jeugdteams spelen grotendeels op het hoogste niveau en ook bij de Veteranen doen ze mee met de top,

,,En Cartouche doet meer”, vertelt de voorzitter. ,,Zo bieden we als erkend leerbedrijf studenten de regelmatig de mogelijkheid om hun maatschappelijke stage op de club te doen. Daarnaast voeren we een actief beleid rondom sportiviteit & respect. Hiervoor werken we nauw samen met veel andere clubs.” (foto Hein Athmer)