Nieuws
Schouten Bouw failliet; CDA eist duidelijkheid

Het CDA wil zo snel mogelijk duidelijkheid over de gevolgen van het faillissement van Schouten Bouw. Dat is gisteren voor de rechtbank uitgesproken. ,,We betreuren het faillissement van Schouten voor alle betrokkenen. Wij hopen dat kopers in de projecten snel duidelijkheid en zekerheid krijgen en niet verder gedupeerd raken’’,aldus CDA-gemeenteraadslid Ron van Duffelen.

Het CDA vraagt zich ook af welke gevolgen het faillissement voor de gemeente gaat krijgen. CDA-fractievoorzitter Gijs Dupont: ,,Wij willen van B&W snel inzicht krijgen in de lopende overeenkomsten, verwachte vertragingen in gemeentelijke projecten en de omvang van de financiële risico’s voor Leidschendam-Voorburg.”

Schouten is betrokken bij een tiental bouwprojecten binnen de gemeente, goed voor meer dan 800 woningen. Niet alleen voor nieuwbouw had de gemeente samenwerkingen met het bedrijf. Ook voor de bouw van een nieuwe parkeergarage in Leidschendam-Centrum (Rijnlandstraat) werd met het bedrijf gesproken.

De nu aangestelde curator, mr. Bruno Tideman, heeft al laten weten zo snel mogelijk duidelijkheid te willen geven aan kopers van woningen die door Schouten Bouw werden neergezet, en andere opdrachtgevers. Volgens hem is er veel belangstelling van andere bouwbedrijven om de projecten van Schouten Bouw en zijn personeel (150 man) over te nemen. Tideman wil de hele zaak het liefst aan één koper overdragen. Er wordt bekeken of Schouten Bouw ondertussen op beperkte schaal kan doorwerken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter