Geldzorgen, betalingsproblemen, huurachterstanden. Maar liefst 1 op de 5 huishoudens worstelt ermee. Iedereen kan ermee te maken krijgen: jongeren, ouderen, alleenstaanden, gezinnen. Wie in financiële problemen is gekomen, kan rekenen op extra aandacht én hulp van de gemeente. Wethouder Nadine Stemerdink: ,,Het is belangrijk dat we met elkaar het taboe rondom schulden doorbreken. Onze gemeente sluit aan bij de landelijke campagne ‘Kom uit je schuld’ om schulden bespreekbaar te maken. Zoek tijdig hulp en laat de gemeente u helpen om uw probleem op te lossen.”

Geldproblemen kunnen op allerlei manieren ontstaan. Bijvoorbeeld door een echtscheiding, ontslag, een financiële tegenslag in het bedrijf of omdat het een keer niet lukt om de huur te betalen. Er rust een groot taboe op (problematische en risicovolle) schulden. Betrokkenen houden het voor zich. Gemiddeld wachten ze 5 jaar met hulp zoeken. In die 5 jaar wordt het oorspronkelijke bedrag ruim 10 keer zo hoog. Door schaamte trekken mensen zich terug en stapelen de geldzorgen zich op. Door erover te praten zetten mensen met schulden de eerste stap naar een oplossing. De campagne wil daar aan bijdragen.

Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.lv.nl/schuldhulpverlening

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter