Ouderen (65+) met een minimuminkomen kunnen frauderen met de hen door de gemeente aangeboden 200 euro voor ‘gratis’ reizen met het openbaar vervoer. Zij kunnen het bedrag op een andere rekening laten zetten. Zij kunnen dat alleen doen als zij de OV-chipkaart van de gemeente, of hun eigen kaart waar de 200 euro op geboekt is, beëindigen en hem daartoe ook opsturen. Zij krijgen dan weliswaar de 200 euro maar kunnen vervolgens niet meer in aanmerking komen voor het ‘gratis’ reizen met openbaar vervoer. Dat heeft een woordvoerster van B&W desgevraagd laten weten.

De gemeente startte onlangs de actie ‘gratis’ openbaar vervoer voor de betrokken minima. Dat zijn er 577 in de gemeente. Indien zij al een OV-chipkaart hebben krijgen ze de 200 euro daarop bijgeschreven. Anders krijgen ze een OV-chipkaart via de gemeente. ‘Het blijft lastig om fraude helemaal uit te sluiten. Daarom hebben we ervoor gekozen om een persoonsgebonden kaart met pasfoto te verstrekken. Dan kun je je kaart niet uitlenen en een ander kan er ook geen misbruik van maken’, verklaart de woordvoerster. ‘Wij gaan gezien de vele positieve reacties er echter vanuit dat degenen die deze aanvraag hebben gedaan er veel mee zullen reizen’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter