Nieuws
Voetbalweekeinde vooraf

Zaterdag eersteklasser Forum Sport reist naar RVVH in Ridderkerk. De thuisploeg haalde uit drie competitieduels drie punten, doelsaldo 6-7. Vorig weekeinde won men met 4-2 van Honselersdijk, de ploeg waar Forum Sport eerder met 1-1 tegen gelijk speelde. Aan de mannen van trainer Dennis den Turk de schone taak de kater van vorig weekeinde (0-2 nederlaag op eigen veld tegen Xerxes) weg te spoelen. De Voorburgers haalden uit drie competitieronden vier punten, doelsaldo 5-5. Aftrap 14.30 uur.

Zaterdag vierdeklasser SEV moet het op eigen veld opnemen tegen de koploper RSV Celeritas. De bezoekers haalden de volle buit (9 punten uit drie ontmoetingen) en hebben een dijk van een doelsaldo: 13-2. Vorig weekeinde werd KSD Marine met 4-1 geklopt. SEV daarentegen had thuis de grootste moeite met GDA (2-1). De Leidschendammers verzamelden tot nu toe zes punten. Doelsaldo 5-7. Aftrap 14.30 uur.

Op zondag komt hoofdklasser RKAVV thuis in het strijdperk tegen Emmen, vorig jaar nog eersteklasser. De ploegen zijn ‘buren’ in de stand na zes competitieronden: RKAVV 4 punten, Emmen 5. De doelsaldi van beiden zijn negatief 7-12 (RKAVV) om 15-20 (Emmen). Daar waar RKAVV vorig weekeinde uit bij koploper JOS schlemielig met 2-1 verloor, speelde Emmen thuis tegen SDO. Eindstand 6-6. Aftrap 14.00 uur.

Tweedeklasser VV Wilhelmus zit het niet mee. Men speelde pas anderhalve wedstrijd deze competitie. Vorig weekeinde werd het duel tegen ASC gestaakt omdat de scheidsrechter onwel werd. Een weekeinde eerder ging de ontmoeting tegen HMSH niet door op last van de KNVB. Nu mogen de Voorburgers het thuis gaan proberen tegen Teylingen. Die ploeg pakte in drie competitieronden vier punten. Vorig weekeinde kreeg men met 1-6 op de broek van Oliveo. De thuisploeg teert op 1 punt dankzij een 2-2 gelijkspel tegen Concordia. Aftrap 14.00 uur op het gloednieuwe kunstgras hoofdveld dat door wethouder Nadine Stemerdink zal worden ‘geopend’.

Stompwijk’92 pakte vorig weekeinde de eerste zege van het seizoen in de derde klasse: 3-2 winst op HWD. Nu reizen de Stompwijkers naar Den Haag om ODB te bekampen. De thuisploeg staat op zes punten maar verloor vorige zondag wel kansloos van Full Speed (4-0). Stompwijk’92 staat tot nu toe op vier punten. Aardig detail: beide teams hebben in de competitie tot nu toe vijf maal gescoord maar kregen ook vijf tegengoals. Aftrap 14.00 uur.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter