Nieuws
Coming Out Day: ‘Iedereen moet zich geaccepteerd en veilig voelen’

Iedereen mag zichzelf zijn en zijn eigen keuzes maken. Dit werd vrijdag gevierd op Coming Out Day. Sommige mensen vinden het belangrijk om openlijk ‘uit de kast’ te kunnen komen, anderen kiezen voor een eigen manier die rekening houdt met persoonlijke omstandigheden. Het één is niet beter dan het ander. Het gaat erom dat iedereen zichzelf kan zijn, veilig voelt, en doet wat goed voelt. Dus ook in Leidschendam-Voorburg.

’s Ochtends werd de regenboogvlag gehesen bij het Raadhuis in Leidschendam, in het bijzijn van belangstellende inwoners, raadsleden en organisaties, waaronder de Raad van Kerken, de Gender and Sexuality Alliance (GSA) van het Gymnasium Novum, Stichting inclusie en Discriminatiebestrijding, COC Haaglanden, de Roze Plus Soos en Stichting Sport en Welzijn. En de gemeente was niet de enige: meer dan 50 vlaggen zijn de afgelopen week aangevraagd. Wethouder Nadine Stemerdink: ,,Met het hijsen van de regenboogvlag laten we zien dat ook in onze gemeente iedereen zich overal veilig en geaccepteerd moet kunnen voelen; op wie je ook valt en hoe je je ook voelt. Op school, op het werk, op straat, in de zorg, in de sport, bij je familie of waar dan ook. En dat we elkaars verschillen respecteren.”

Na het hijsen van de vlag was er in de hal van het Raadhuis een demonstratie van dansschool Jessica Dansen uit Zoetermeer. Een aantal uniparen liet zien dat dansen vrijheid is en dat dansen voor iedereen is. Daarna was er ruimte voor een kopje koffie en een goed gesprek. De gemeente wil nog intensiever in gesprek met maatschappelijke partners over het vergroten van de acceptatie van ieder individu, op wie hij of zij ook valt. Stemerdink: ,,Ik merk een grote bereidheid om hier met elkaar aan te werken. Het komend jaar wordt hier verder op ingezet.”

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter