Activiteiten
D66 discussieert over klimaatbeleid

Nu het landelijk klimaatakkoord er ligt, komt de fase waarin het ècht spannend wordt: uiterlijk in 2021 moet iedere gemeente voor elke wijk aangeven welke keuzes er gemaakt worden voor de warmtevoorziening van de toekomst. De komende maanden wordt besloten hoe de energietransitie in onze buurten en in onze huizen er uit gaat zien.

D66 wil daar graag met de inwoners van Leidschendam-Voorburg over praten en wel in de zaal van de gemeenteraad, Huize Swaensteyn Herenstraat Voorburg, op woensdag 16 oktober vanaf 20.00 uur.

De avond begint met een lezing van Coen Brummer, de directeur van de Mr. Hans van Mierlo Stichting, de denktank van D66. Brummer vertelt over de beginselen van het sociaal-liberalisme. Maar wat als deze idealen met elkaar kunnen botsen, bijvoorbeeld bij het voeren van klimaatbeleid?

Daarna gaan de specialisten uit gemeenteraadsfracties van Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar aan de hand van stellingen in discussie met de zaal. Om duidelijk te krijgen wat u in de Regionale Energie Strategie terug wilt zien.

Omdat de energietransitie veel te groot en complex is om binnen gemeentegrenzen op te lossen, worden door het hele land regionale energiestrategieën ontwikkeld. In onze regio doen we dat samen met 22 omliggende gemeenten in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter