Nieuws
Cartouche dames winnen, pech voor mannen

De dames van Cartouche speelden uit in Schiedam en waren wel weer toe aan een overwinning. De Groenhemden schoten vlot uit de startblokken, maar werden benadeeld door de scheidsrechter, die een onterechte corner weggaf, waar de thuisploeg gebruik van wist te maken, 1-0. Tevens de ruststand.
Na de thee een scherper Cartouche. Het was niet altijd mooi hockey, maar de gasten zetten door en kwamen via Maaike Koot op gelijke hoogte en niet veel later via Coosje van Wijck zelfs op een 1-2 voorsprong. Erg lang duurde deze voorsprong echter niet, want via een – dit keer terechte – corner, kwam Schiedam langs zij. Laatste kwart werd het spannend. Beide ploegen roken dat er wat te halen viel, maar uiteindelijk was het Cartouche dat aan het langste eind trok. Na een goede actie van Coosje van Wijck gaf de scheidsrechter een strafbal, die dezelfde van Wijck feilloos binnenschoot. De dames van Cartouche verlieten Schiedam dan ook met een 2-3 voorsprong en namen de 3 punten mee terug naar Voorburg. (foto Hein Athmer)

Schaerweijde – Cartouche heren 1: 4-2 |

Door een ongeluk tijdens de wedstrijd van de dames van Schaerweijde werd er door de Cartouche mannen een half uur later dan gepland afgeslagen in de Kuil. En dat begin was duidelijk voor de thuisploeg. Schaerweijde was in dat eerste kwart feller en liep dan ook al snel uit naar een 2-0 voorsprong. In het tweede kwart herpakte Cartouche zich, maar tot doelpunten leidde dat nog niet.

Direct na rust sloeg de thuisploeg direct weer toe via een strafbal. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, ware het niet dat Yorick van der Vis met een mooie individuele actie de hoop terugbracht. Hoop op een resultaat was er helemaal toen Boris Stomps uit de strafcorner de 2-3 binnenschoot. Er werd flink druk gezet door de bezoekers, maar toch was het Schaerweijde dat vlak voor tijd de wedstrijd in het slot gooide.

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter