Nieuws
Grote uitbreiding blauwe zone ‘t Loo

B&W zijn bereid de blauwe zone rond station ‘t Loo in Voorburg fors uit te breiden. Dit op verzoek van oppositiepartij GBLV en omwonenden van het station. B&W willen met de uitbreiding niet wachten tot een nieuw parkeerbeleid dat eind 2020 ingevoerd zou moeten worden.

De uitbreiding die voorzien wordt: Sint Martinuslaan voor nummers 1-63, Sint Martinuslaan voor nummers 2-96, Sint Martinuslaan voor nummers 98-192, Henry Hagalaan, Van Benthuysenlaan, Johannes van Bekalaan, Prins Bernhardlaan voor nummers 341-349, Reuvenslaan, Strabolaan, Gijsbrecht Bokellaan.

Op de Sint Martinuslaan zal de parkeerstrook bovendien voorzien worden van parkeervakken.

Volgens B&W is de maatregel urgent nu mensen die van de Randstadrail en/of de metro op het station gebruik maken, hun auto steeds verder van het station parkeren, buiten de reeds bestaande blauwe zone. Dat zorgt voor toenemende overlast voor omwonenden.

Hoeveel het doorvoeren van alle maatregelen kost zeggen B&W niet. Eerst moet de gemeenteraad beslissen. Voor de handhaving van de blauwe zone is extra capaciteit bij de dienst handhaving nodig. Ook dat kost geld. Probleem is dat de opbrengsten van boetes naar de rijksoverheid gaan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter