Activiteiten
Woensdagavond verhuisreünie Molen de Vlieger

In de nacht van 16 op 17 oktober is het precies dertig jaar geleden dat Molen de Vlieger werd verplaatst van de oude plek bij de Allard Piersonkade naar Polder Essesteijn in Voorburg. Om even stil te staan bij die verplaatsing, wordt woensdagavond 16 oktober een ‘verhuis-reünie’ gehouden. Iedereen die nog beeldmateriaal van de verplaatsing heeft, of erover kan vertellen, is welkom bij partycentrum Dekkershoeve, tegenover de molen aan het Essepad in Voorburg. De door Stichting Molen de Vlieger georganiseerde bijeenkomst duurt van 19.00 tot 21.00 uur en is gratis toegankelijk.

Molenaar Bram Zonderop was erbij in 1989, toen molen en zijn woonhuis plaats moesten maken voor nieuwbouw. Dertig jaar later woont hij in een polderhuis naast de molen en is nog altijd actief als molenaar. Bram kijkt uit naar de reünie, waar hij veel mensen met foto’s van toen hoopt te ontmoeten. Zelf heeft hij uiteraard ook een mooi archief aan beeldmateriaal, dat hij meeneemt. Gedurende de avond is in Dekkershoeve een film over de verhuizing te zien. De toegang is gratis.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter