Activiteiten
Gemeentearchief viert 15 jarig bestaan Tramtunnel

 Met de tentoonstelling “WEG WEZEN! Den Haag in beweging” brengt het Haags Gemeentearchief een ode aan de bewegelijkheid van de stad. Aanleiding van de tentoonstelling is het 15 jarige bestaan van de Tramtunnel. De tentoonstelling is samengesteld in samenwerking met de afdeling Mobiliteit van de Gemeente Den Haag en te bezichtigen in De Galerij, de permanente tentoonstellingsruimte van het archief in de jarige Tramtunnel.

De tentoonstelling laat niet alleen een nostalgisch beeld van Den Haag zien met het veranderend stadsbeeld, maar ook alles van mobiliteit met beeldmateriaal uit de eigen collectie van het Haags Gemeentearchief. “WEG WEZEN!” verwijst dan ook naar zowel de ontwikkeling van de immer groeiende verkeersdrukte in de stad, als de groeiende mogelijkheden van transport.

Van de eerste trams en treinen, auto’s waar de chauffeurs nog kou moesten lijden tot elektrische bromfietsen en verkeersregelaars.  Maar ook  de onstuimige groei van het verkeer na de oorlog met een ontplofte binnenstad tot gevolg. Na protesten volgt er verandering  en komt er ruimte voor de fiets. De tentoonstelling “WEG WEZEN! Den Haag in beweging” is te zien vanaf 16 oktober 2019 tot medio januari 2020. (foto collectie Gemeentearchief/Jos van Leeuwen)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter