Nieuws
Meer geld voor bijstand; tekort weg

De gemeente krijgt meer geld van de rijksoverheid voor bijstandsuitkeringen. Dit jaar is dat 217.000 euro, voor de komende jaren 1,9 miljoen euro. Door deze extra gelden nemen de tekorten bij de bijstand af. Tegelijk stopt echter een zogenoemde ‘vangnetregeling’ waardoor de gemeente die tekorten nog grotendeels bij de rijksoverheid kon declareren. In 2020 zal de gemeente dan ook een tekort van 835.000 euro zelf moeten ophoesten, in 2021 is dat 400.000 euro. In 2022 is het tekort echter verdwenen en wordt er volgens de huidige prognose 40.000 euro overgehouden op de bijstand. Dat blijkt uit een brief van wethouder Nadine Stemerdink aan de gemeenteraad. Dit jaar moet de gemeente nog een tekort van 1,8 miljoen euro zelf financieren.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter