Mening
U zegt met maar: Dorpspunt?

Het Kulturhus in Stompwijk heet plots Dorpspunt. Opvallend aangezien de lokale politici het voortdurend hebben over de ‘stad’ Leidschendam-Voorburg om dat begrip meteen aan te vullen met termen als ‘drie kernen, één gemeente’. En dan heet Stompwijk plots een ‘dorp’. Het tekent weer eens de afstand tussen de politici in het Raadhuis te Leidschendam en Huize Swaensteyn (gemeenteraad) in Voorburg, tot Stompwijk. Hoezo verbaasd zijn dat de Stompwijkers zich richten op Leiden, Zoeterwoude en Zoetermeer? Dat is niet meer dan logisch. Kulturhus had tenminste nog iets van standing. Ook al was het de naam van een bruine schoenendoos. Maar Dorpspunt? Dat is denigrerend, zeker nu de benaming niet door de Stompwijkers zelf is gekozen. Maar misschien was dat wel de bedoeling van de ‘stedelingen’ in Leidschendam en Voorburg.

(naam inzender bij redactie bekend)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter